czwartek, 21 kwietnia 2016

Łosoś pieczony w ziołach toskańskich, aromatyczny, soczysty z piekarnika.


Jutro piątek, więc może skusicie się na podanie smacznej pieczonej ryby na obiad. Łosoś tak przygotowany, jest bardzo soczysty i aromatyczny w smaku. A przepis na niego jest bardzo łatwy i szybki.
Polecam :)

Składniki
- 60 dkg filetu z łososia
- sól, biały pieprz, zioła toskańskie
- olej

Wykonanie
Łososia oczyściłam, opłukałam i osuszyłam. Podzieliłam na porcje, każdy kawałek ryby posmarowałam delikatnie przy pomocy pędzelka olejem, posypałam z dwóch stron solą, pieprzem i ziołami.
Kawałki ryby przełożyłam do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekłam bez przykrycia ok. 25-30 minut, w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)




15 komentarzy:

  1. Pysznie się prezentuje :-) to moja ulubiona ryba :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam rybkę z piekarnika:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam łososia. Też dziś robiłam na obiad, ale w marynacie miodowo musztardowej

    OdpowiedzUsuń
  4. Napiszę tak...niezła sztuka łososia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam rybki! :) Już wyobrażam sobie ten cudowny smak! Przepis zapisuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy przepis napewno wykorzystam...ostatnio robilam kieszonki na folie kładłam łososia sól pieprz koper zwierzyny maleńki kawałek masła i cytryna plaster zawijam i do piekarnika 180st.20 minut jest pyszny !

    OdpowiedzUsuń