sobota, 25 sierpnia 2018
Ziemniaki z grilla na patyczkach. Szaszłyki ziemniaczane.
Przed nami ostatni weekend wakacji, polecam wykorzystać go w pełni, czyli na świeżym powietrzu. Spacer, basen i inne ulubione formy aktywności sprzyjają naszemu łaknieniu. Po udanym dniu można spokojnie zaserwować sobie ulubione dania z grilla. U mnie ostatnim odkryciem są właśnie tak przyrządzone ziemniaczki. Bardzo smaczne, wewnątrz miękkie, z zewnątrz otulone chrupiącą, lekko spieczoną skórką. Pasują doskonale do wszystkich grillowanych mięs i lekkich sałatek. Polecam :)
Składniki
- ziemniaki ( polecam równej wielkości )
- sól, czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek
- olej
- patyczki do szaszłyków
Wykonanie
Wyszorowane ziemniaki gotuję w skórkach ok 8 minut, studzę. Nabijam na patyczki. Przy pomocy pędzelka z każdej strony smaruję olejem. Obsypuję kolejno : solą, mielonym czosnkiem, papryką i roztartym majerankiem.
Gotowe ziemniaczki kładę na rozgrzany ruszt i grilluję z obu stron do zrumienienia. Około 10 minut.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
To zdecydowanie coś dla mnie ☺☺
OdpowiedzUsuńKochana ale pyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńojj zjadłabym takie ziemniaczki
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, ziemniaczki wyglądają niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńProste i pyszne. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTakie ziemniaczki to podstawa na każdym grillu :)
OdpowiedzUsuń