niedziela, 11 maja 2014
Sałata zielona z rzodkiewką i ogórkiem w śmietanowym sosie. Prosta i smaczna
Sałata zielona masłowa wyjątkowo piękna o tej porze roku, aż kusi aby ją schrupać.W zasadzie nie trzeba do niej nic dodawać ( no może poza śmietaną ), ale jeśli wzbogacimy ją kawałkiem ogórka i kilkoma rzodkiewkami, nabierze jeszcze lepszego smaku i kolorku. Bo przecież jemy najpierw oczami :)
Tak przygotowana sałata pasuje chyba do każdego obiadu.
Składniki
- główka sałaty masłowej
- pół dużego zielonego ogórka
- kilka rzodkiewek
- śmietana 12 %
- sól,cukier
- ocet jabłkowy
Wykonanie
Sałatę porwałam na małe kawałki, dodałam do niej pokrojonego w plasterki ogórka i pokrojoną w półplasterki rzodkiewkę. W małej miseczce przygotowałam sos: 3-4 łyżki śmietany zmieszałam z odrobiną soli,cukru i kilkoma kroplami octu jabłkowego. Powstałym sosem polałam sałatę i przed podaniem wymieszałam.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszna ,chrupiąca..polecam sałatkę ''dla dwojga''z jajkiem sadzonym w roli głównej
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/chrupiaca-saatka-z-jajkiem-sadzonym.html
Dziękuję Zuzanno :) Też lubię sałatkę z jajkiem :)
OdpowiedzUsuń