środa, 7 maja 2014
Młoda kapusta pekińska z porem i jabłkiem. Szybka surówka.
Świetna wiosenna surówka, doskonała do obiadu i grilla. Szybko się robi i wszystkim smakuje :)
Składniki
- połówka młodej kapusty pekińskiej
- biała część pora
- dwa małe jabłka
- sok z połówki cytryny
- oliwa z oliwek
- przyprawa włoska *
*jeśli ktoś nie ma tej przyprawy to podaję jej skład :
- lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, suszone warzywa, sól
Wykonanie
Por kroje w paseczki, zasypuje solą i zostawiam na chwilkę, aby zmiękł i odpuścił sok. Kapustę pekińską kroję drobno, dodaję do niej odciśniętego pora i starte na dużych oczkach tarki jabłka. Do surówki wyciskam sok z cytryny, posypuje przyprawą, mieszam. Przed podaniem polewam oliwa z oliwek.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz