wtorek, 20 maja 2014

Kalafior polany zrumienioną na maśle bułką tartą.






Kalafior polany zrumienioną na maśle bułką tartą to doskonały dodatek do obiadu. Bardzo smaczny, pożywny i prosty w wykonaniu. Ja najczęściej podaję go z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym.Do popicia takiego obiadu świetnie smakuje maślanka, lub kwaśne mleko.


Składniki
- kalafior
- masło ok.pół kostki
- bułka tarta
- sól

Wykonanie
Kalafiora oczyszczam i gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam,dziele na większe różyczki.W rondelku rozpuszczam masło, dodaje do niego bułkę tartą i chwilę zapiekam (aż się zrumieni ).
Różyczki wykładam na talerz i polewam zrumienioną bułeczką.
Podaję na ciepło.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz