niedziela, 4 maja 2014
Penne z brokułem i piersią kurczaka w sosie z serka mascarpone.
Bardzo smaczne danie, makaron z brokułem, piersią kurczaka w pysznym, delikatnym sosie z serka mascarpone. Szybko się robi i szybko znika. Polecam :)
Składniki
- makaron penne 30 dkg.
- pojedyncza pierś z kurczaka
- brokuł
- cebula
- serek mascarpone 200g.
- łyżeczka masła, olej
- czosnek granulowany, sól, domowa wegeta, cukier
Wykonanie
Makaron gotuje w lekko osolonej wodzie al dente. Piersi z kurczaka kroje w średniej wielkości kosteczkę i podsmażam na złoty kolor na odrobinie oleju, doprawiam domową wegetą i czosnkiem. Na łyżce masła podsmażam pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę. Brokuły gotuję al dente w wodzie z dodatkiem odrobiny soli i cukru. Makaron i brokuły odcedzam. Do garnka z makaronem dodaję, podsmażoną cebulkę, usmażone piersi, brokuła i na końcu dodaje serek mascarpone. Na bardzo wolniutkim ogniu mieszam przez chwikę aż do połączenia składników.
Gotowe, smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Idealne penne, cała rodzina tym się zajada :)
OdpowiedzUsuń