sobota, 5 marca 2016
Sałatka jajeczna z rzodkiewką w majonezowym sosie chrzanowym.
Pisałam już o tym wielokrotnie, że bardzo lubię sałatki, a najbardziej te, które przygotowuje się błyskawicznie do takich należy właśnie ta sałatka. Sałatka jajeczna z delikatną nutą chrzanową doskonale pasuje na zbliżające się Święta Wielkanocne, u mnie na pewno będzie powtórka i to z podwójnej porcji. Sałatka doskonale pasuje do wędlin, kiełbasek i pieczonego mięsa. Polecam :)
Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 czerwona cebula
- puszka groszku konserwowego
- 1 małe kwaskowe jabłko
- 4-5 rzodkiewek
- 2-3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego od Folwark
- 1 łyżka majonezu Folwark
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Wykonanie
Ugotowane jajka kroję w większą kostkę, cebulę i jabłko w drobna kosteczkę, rzodkiewki w ćwierć plasterki. Całość przekładam do miseczki, następnie dodaję odsączony groszek, sos majonezowo-chrzanowy, majonez, musztardę, sporo pieprzu i sól do smaku. Sałatkę mieszam bardzo delikatnie ale dokładnie. Odstawiam do lodówki na godzinkę, aż smaki się połączą.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kochana bardzo mi się podoba ta sałatka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńGdzie można kupić ten sos? Przepis jest super :-)
OdpowiedzUsuńMakro
UsuńPrzepis jest super, czy sos jest w jakimś konkretnym sklepie do kupienia?
OdpowiedzUsuńWitam. Sosy można kupić m.in. w Makro, Carrefour, http://folwark.com.pl/informacje/gdzie-nas-znalezc-2/ Pozdrawiam :)
UsuńW ciągu miesiąca zrobiłam już tą sałatkę 3 razy! Jest przepyszna. W jednej z wariacji zastępuję groszek kukurydzą, a sos folwark mieszanka musztardy chrzanowej z majonezem. Polecam!
OdpowiedzUsuńSałatka bardzo dobra, na sos dodałam majonez, musztardę i łyżkę chrzanu.
OdpowiedzUsuń