poniedziałek, 14 marca 2016
Pasta z sera żółtego z jajkiem i cebulką. Pasta serowa.
Szybka, prosta w wykonaniu pasta z sera żółtego. Doskonała na kanapki jako smarowidło, do krakersów jako przekąska, a w wersji wielkanocnej jako farsz do jajek czy wędliny. Polecam :)
Składniki
- 15 dkg sera żółtego ( najlepiej twardego, pikantnego w smaku )
- 1 jajko
- 2 łyżki majonezu ( u mnie majonez kremowy Folwark )
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki
- sól, pieprz
Wykonanie
Ugotowane na twardo jajko i ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cebulkę, majonez i musztardę, doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszam.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię taką pastę :-) jest naprawdę pyszna :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie domowe pasty do pieczywa, mniam!:)
OdpowiedzUsuńpyszne i nieskomplikowane :-)
OdpowiedzUsuń