Święta zbliżają się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić Was na faszerowane jajeczka, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. U mnie dziś jajka po duńsku, tak je nazwałam bo nafaszerowałam je remuladą duńską :) Wyszły bardzo, bardzo smaczne. Polecam :)
Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3-4 łyżki remulady duńskiej FOLWARK
- sól, pieprz
Do dekoracji
- zielona cebulka, rzodkiewka
Wykonanie
Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki,
ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję remuladę duńską, sól i pieprz. Całość ucieram
bardzo dokładnie na jednolitą masę. I tak
powstałym farszem nadziewam białka jajek. Podaję schłodzone i udekorowane zieloną cebulką i cząstkami rzodkiewki.
Smacznego :)
Smacznego :)
Ta remulada bardzo mi smakuje. Pyszny pomysł kochana :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Mi też bardzo smakuje i za szybko znika :)
UsuńUwielbiam faszerowane jajka:)
OdpowiedzUsuńPyszne, idealne na świąteczny stół :)
OdpowiedzUsuń