wtorek, 8 czerwca 2021

Surówka Coleslaw z młodej kapusty


 Popularna, bardzo smaczna surówka. Doskonała i do obiadu i do grilla. Dziś w wersji wiosennej, z młodej kapusty. Prosta i szybka w wykonaniu. Najlepiej smakuje jak "się przegryzie", także proponuję ją wykonać co najmniej godzinę przed podaniem. Polecam :)

Składniki
- pół główki młodej kapusty
- 1 większa marchewka
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka mleka
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki cukru pudru
- sól, pieprz do smaku
 
Wykonanie
Kapustę drono szatkuję, marchew ścieram na tarce o małych oczkach, cebulę kroję w drobną kosteczkę.
Dodaję pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :) 


Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na młodą kapustę ( wystarczy kiliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

21 komentarzy:

  1. Bardzo lubię młodą kapustę w każdej wersji :) surówka bardzo apetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeść jadłem, ale raczej nie przepadam. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Surówką klasyk, bardzo ją lubię do obiadów :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z młodej kapustki najsmaczniejsza

    OdpowiedzUsuń
  5. Prezentuje się bardzo apetycznie :D
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię tę sałatkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Coś czuję, że u mnie szybko by zniknęła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Taką surówkę to zawsze i wszędzie 😉

    OdpowiedzUsuń
  9. bardzo lubię obiady z taką surówką;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszności, uwielbiam kolesława! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam serdecznie ♡
    Moja ulubiona surówka! Dla mnie surówka jest obowiązkowa do obiadu :)
    Cudowny przepis, muszę go sobie koniecznie zapisać :)
    Pozdrawiam cieplutko ♡

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię surówki :D weźmiesz udział w konkursie? ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jedna z moich ulubionych surówek :)

    OdpowiedzUsuń
  14. bardzo lubię takie surówki

    OdpowiedzUsuń