wtorek, 26 kwietnia 2016

Wiosenna surówka z młodej kapusty. Kolorowa i zdrowa.


Dziś zapraszam na kolejne danie z wykorzystaniem młodej kapusty, którą uwielbiam. Surówka. Świetna do obiadu i grilla, kolorowa, wiosenna, zdrowa... dużo by o niej pisać.... po prostu pyszna:) Polecam :)

Składniki
- główka młodej kapusty
- 2 mniejsze kolorowe papryki
- 6-8 rzodkiewek
- pół pęczka koperku
- sól, biały pieprz, zioła toskańskie,
- oliwa z oliwek

Wykonanie
Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma aby zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą z oliwek i delikatnie mieszam.
Smacznego :)



4 komentarze:

  1. Pyszna suróweczka, takie najbardziej lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka jest najlepsza ze świeżych wiosennych warzyw :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wyśmienicie :)
    Bardzo chętnie zjadłabym solidną porcję takiej suróweczki :)

    OdpowiedzUsuń