poniedziałek, 24 listopada 2014

Pasta z wędzonych brzuszków łososia. Pasta łososiowa na kanapki.



Kolejna szybka i bardzo smaczna pasta do smarowania pieczywa. A przy tym bardzo zdrowa, brzuszki z łososia jak i sam łosoś zawierają bardzo cenne dla naszego organizmu kwasy omega-3 i omega-6, które to chronią nasze serce i mózg. Dziś proponuję bardzo łagodną pastę z dodatkiem twarożku. Polecam :)

Składniki
- wędzone brzuszki z łososia 30 dkg.
- ser biały twarogowy 15 dkg.
- majonez
- limonka lub cytryna
- zielona pietruszka ( może być suszona )
- opcjonalnie: sól, biały pieprz

Wykonanie
Brzuszki łososia obrałam ze skóry, pokroiłam na mniejsze kawałki przełożyłam do miseczki, do łososia dodałam pokruszony biały ser i całość zblendowałam na gładka masę. Do masy dodałam kilka kropel soku z limonki ( może być sok z cytryny ), łyżkę majonezu, łyżeczkę suszonej pietruszki i ciut białego zmielonego pieprzu. Jeśli łosoś jest mało słony można dosolić do smaku. Całość dokładnie wymieszałam i odstawiłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie składniki się " przegryzą " i pasta jest gotowa do spożycia.
Smacznego :)



Wspomagam odporność

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz