niedziela, 27 kwietnia 2014

Pyszne odsmażane, pieczone na patelni ziemniaczki





Ziemniaczki naprawdę przepyszne, do tego szybkie i bardzo łatwe w wykonaniu. Najbardziej mi smakują posypane zieloną cebulką i podane z maślanką. Ale pasują również doskonale do pieczonego i grillowanego drobiu i innych mięs. A z jajkiem sadzonym i kalafiorem też pyszota :)

Składniki
- ziemniaki
- masło
- sól

Wykonanie
Ziemniaki gotuję jak zwykle w osolonej wodzie. Kiedy są już prawie miękkie, odcedzam i studzę.
Na teflonowej patelni rozgrzewam łyżkę masła ( ważne jest to aby to było prawdziwe masło, nie olej, bo na oleju nie zrumienią się tak pięknie i nie będą chrupkie ). Ziemniaki kroję w niedbałe plasterki i obsmażam do zrumienienia.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz