czwartek, 20 marca 2014

Pasta twarożkowa z rybą


Bardzo smaczna pasta, pasuje zarówno na śniadanie jak i na kolację. Szybko się robi i szybko znika :)
Zajadana w mojej rodzinie od lat.

Składniki
- kostka sera białego 25 dkg
- konserwa rybna - filety z makreli w oleju - ( może być inna ryba np. śledź )
- dwa jajka ugotowane na twardo
- dwa ogórki kiszone większe, lub trzy mniejsze
- łyżka majonezu, łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku.

Wykonanie
Rybę i ser ugniatam w miseczce widelcem,dodaję starte na tarce jarzynowej jajka i ogórki.
Dodaję majonez i jogurt,sól, pieprz, wszystko mieszam.
Odstawiam do lodówki na godzinkę. Po przegryzieniu się, zajadam :)
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Wszystko pięknie ładnie tylko kto by czekal godzinę żeby zjeść śniadanie...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam :) Czasem czekanie się opłaca :) Pastę można przygotować wieczorem i będzie na śniadanie jak znalazł, lub rano i poczekać do kolacji :)
      A tak w ogóle to bezpośrednio po przygotowaniu jest też dobra, ale po przegryzieniu się idealna. Pozdrawiam :)

      Usuń