czwartek, 3 lipca 2014

Pasta pieczarkowo-jajeczna z zieloną cebulką. Pyszne smarowidło do pieczywa.







Pieczarki, jajka, zielona cebulka, majonez, wyszło pyszne smarowidło. Jak już nam się znudzą zwykłe kanapki i nie mamy pomysłu, proponuję tę pastę. Fajna, smarowna i bardzo smaczna. Szybka i niedroga. Polecam :)

Składniki
- pieczarki 30 dkg
- jajka 4 szt.
- zielona cebulka kilka łodyżek wraz z białą częścią
(poza sezonem oczywiście może być zwykła biała cebula)
- majonez
- sól, pieprz
- olej

Wykonanie
Pieczarki oczyszczam, myje i ścieram na tarce o grubych oczkach. Podsmażam na łyżce oleju, do odparowania wody, przyprawiam. Studzę. Jajka gotuje na twardo ( 10 minut. ), studzę, obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulkę kroję bardzo drobniutko. Do miseczki daje starte jajka, ostudzone i odciśnięte z ewentualnego tłuszczu pieczarki, pokrojoną cebulkę i łyżkę majonezu. Mieszam, doprawiam.
Podaję z ulubionym pieczywem
Smacznego :)


3 komentarze:

  1. No to dziś na kolacyjkę skosztuję tej pasty

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna pasta ale w składzie brak majonezu który ni z tego ni z owego pojawił się w sposobie wykonania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Dziękuję za czujność :)Już poprawiłam, pozdrawiam :)

      Usuń