środa, 1 marca 2017

Pasta z pieczonej ryby i jajek. Pasta rybna na kanapki.


Bardzo lubię pasty kanapkowe i podoba mi się to, że można je różnorodnie komponować, w zależności na co mamy akurat ochotę i/lub co mamy na stanie w lodówce czy spiżarni :) Tak właśnie powstała moja dzisiejsza pasta. Jeśli i Wam zostanie  np z obiadu kawałek pieczonej, czy grillowanej ryby to serdecznie polecam przygotowanie takiej pasty, minimum wysiłku, maximum smaku :) Polecam :)

Składniki
- kawałki pieczonej ryby ( u mnie kawałek pieczonego karpia i pół pstrąga )
- 2 jajka ugotowane na twardo
- zielona cebulka lub szczypiorek
- majonez
- sól, pieprz

Wykonanie
Rybę oddzieliłam od skóry i ości. Mięso zmieliłam wraz z jajkami w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodałam majonez. Całość doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem.
Smacznego :)


4 komentarze: