środa, 15 marca 2017

Twarożek z rzodkiewką i zieloną cebulką. Pasta śniadaniowa z rzodkiewką.


Wywołuję wiosnę :) Taki twarożek od zawsze kojarzy mi się z wiosną, choć przygotowuję go na śniadanie przez cały rok, to najbardziej smakuje właśnie wiosną, kiedy w ogródku wyrastają już pierwsze rzodkiewki i rośnie młody zielony szczypiorek. Dzisiejszy twarożek jest co prawda wykonany z produktów sklepowych, bo jeszcze za wcześnie na własne, ale właśnie nim, chociaż za oknem szaro, buro i brak słońca, postanowiłam wywołać wiosnę :) 

Składniki
- 25 dag sera białego ( twarogu )
- 1 duży pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
- 2-3 łyżki śmietany 12% - 18% lub jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Biały ser przekładam do miseczki i ugniatam widelcem, dodaję do niego utartą na dużych oczkach rzodkiewkę, posiekaną zieloną cebulkę i śmietanę. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam.
Smacznego :)


8 komentarzy:

  1. Wiosna na całego 😊 bardzo lubię taki twarożek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam twarożki. :-) Pychotka :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznosci <3
    http://czynnikipierwsze.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie mi przypomniałaś, że muszę posiać rzodkiewkę. Bardzo lubię takie pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Najlepszy pomysł na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń