poniedziałek, 14 marca 2016

Pasta z sera żółtego z jajkiem i cebulką. Pasta serowa.



Szybka, prosta w wykonaniu pasta z sera żółtego. Doskonała na kanapki jako  smarowidło, do krakersów jako przekąska, a w wersji wielkanocnej jako farsz do jajek czy wędliny.  Polecam :)

Składniki
- 15 dkg sera żółtego ( najlepiej twardego, pikantnego w smaku )
- 1 jajko
- 2 łyżki majonezu ( u mnie majonez kremowy Folwark )
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki
- sól, pieprz

Wykonanie
Ugotowane na twardo jajko  i ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cebulkę, majonez i musztardę, doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszam.
Smacznego :)





3 komentarze:

  1. Bardzo lubię taką pastę :-) jest naprawdę pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie domowe pasty do pieczywa, mniam!:)

    OdpowiedzUsuń