wtorek, 8 marca 2016

Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie.

   

Święta zbliżają się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić Was na faszerowane jajeczka, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. U mnie dziś jajka po duńsku, tak je nazwałam bo nafaszerowałam je remuladą duńską :) Wyszły bardzo, bardzo smaczne. Polecam :)

Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- sól, pieprz
Do dekoracji
- zielona cebulka, rzodkiewka

Wykonanie
Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję remuladę duńską, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. I tak powstałym farszem nadziewam białka jajek. Podaję schłodzone i udekorowane zieloną cebulką i cząstkami rzodkiewki.
Smacznego :)





4 komentarze:

  1. Ta remulada bardzo mi smakuje. Pyszny pomysł kochana :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Mi też bardzo smakuje i za szybko znika :)

      Usuń
  2. Pyszne, idealne na świąteczny stół :)

    OdpowiedzUsuń