wtorek, 31 stycznia 2017

Płatki śniadaniowe z serkiem wiejskim i rzodkiewką, Zdrowe, szybkie śniadanie.


Przyznam szczerze, że nie jestem zwolenniczką śniadań na słodko, a bardzo lubię pochrupać płatki śniadaniowe :) Czasem robię sobie takie pożywne, chrupiące, wytrawne śniadanko. Polecam :)

Składniki
- płatki śniadaniowe Lubella Corn flakes pełne ziarno
- serek wiejski granulowany
- rzodkiewka
- zielona cebulka lub szczypior

Wykonanie
Płatki przesypujemy do miseczki, dodajemy serek wiejski, pokrojoną rzodkiewkę i posiekaną cebulkę.
 Jeśli lubimy tak jak ja płatki chrupiące to zajadamy od razu, jeśli zmiękczone, to musimy poczekać 10-15 minut, zamieszać i zajadać. Obie wersje smaczne :)
Smacznego :)



8 komentarzy:

  1. Takich jeszcze nie jadlam, fajne śniadanko☺

    OdpowiedzUsuń
  2. Również nie przepadam za słodkimi śniadaniami z samego rana. Weekendy się oczywiście nie liczą ;) Fajny przepis, bardzo nietypowe połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajna propozycja śniadaniowa :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy w ten sposób nie połączyłabym płatków owsianych z serkiem granulowanym.... Nieszablonowe myślenie. Gratuluję! Serek granulowany ma stosunkowo dużo białka i niewiele tłuszczu. Warto go jeść;) Idealny produkt na śniadanie białkowo - tłuszczowe.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jadłam serka z płatkami kukurydzianymi. Muszę spróbować. Smacznie to wygląda, choć nietypowo.

    OdpowiedzUsuń