czwartek, 21 kwietnia 2016

Łosoś pieczony w ziołach toskańskich, aromatyczny, soczysty z piekarnika.


Jutro piątek, więc może skusicie się na podanie smacznej pieczonej ryby na obiad. Łosoś tak przygotowany, jest bardzo soczysty i aromatyczny w smaku. A przepis na niego jest bardzo łatwy i szybki.
Polecam :)

Składniki
- 60 dkg filetu z łososia
- sól, biały pieprz, zioła toskańskie
- olej

Wykonanie
Łososia oczyściłam, opłukałam i osuszyłam. Podzieliłam na porcje, każdy kawałek ryby posmarowałam delikatnie przy pomocy pędzelka olejem, posypałam z dwóch stron solą, pieprzem i ziołami.
Kawałki ryby przełożyłam do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekłam bez przykrycia ok. 25-30 minut, w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)




14 komentarzy: