sobota, 13 września 2014

Pasta twarogowa z rybą w oleju i cebulką dymką. Pyszne smarowidło do pieczywa.







Chyba już pisałam, że pasty i wszelkiego rodzaju smarowidła do pieczywa cieszą się u mnie w domu wielkim powodzeniem. Jest u mnie na blogu już ich kilka i wszystkie szybkie i smaczne. Dziś kolejna smaczna, szybka w wykonaniu i tania pasta. Doskonała na śniadanie, czy kolację. Polecam :)

Składniki
- biały ser  25 dkg.
- puszka filetów z makreli w oleju ( mogą być też filety śledziowe )
- cebulka dymka 2-3 szt. ( zielona i biała część )
- majonez
- domowa wegeta ( ew. sól i pieprz )

Wykonanie
Rybę wraz z olejem przekładam do miseczki,dodaję pokruszony biały ser i całość dokładnie rozdrabniam widelcem, dodaję drobniutko pokrojone cebulki, spora łyżkę majonezu i doprawiam do smaku. Mieszam. Odstawiam do lodówki na ok.pół godziny. Podaję z pieczywem.
Smacznego:)


3 komentarze:

  1. świetny post :)

    pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. ja dodaje jeszcze drobno pokrojonego ogórka kiszonego

    OdpowiedzUsuń