czwartek, 22 maja 2014

Koktajl z jagody kamczackiej i banana. Pyszny orzeźwiający deser.



Lekki, zdrowy koktajl o pięknym kolorze, w smaku orzeźwiający, lekko kwaskowy. Będzie idealnym deserem na zbliżające się lato i ( mam nadzieję ) upalne dni :)
Jagoda kamczacka to owoc, który jako pierwszy dojrzewa w moim ogrodzie. Mam aż trzy krzaczki i tak się fajnie składa, że dojrzewają kolejno jeden po drugim, także przez dłuższy czas mogę się cieszyć tymi smacznymi owocami. Bardzo je lubimy, więc przygotowuję z nich zarówno soki, desery czy kompot.
Na pierwszy rzut poszedł więc koktajl. Polecam :)

Składniki
- dwie garście owoców jagody kamczackiej
- banan 1 szt.
- 50 ml. syropu z ananasa z puszki ( jeśli nie mamy może być syrop z brzoskwini )
- jogurt naturalny 330 g
- cukier 3 płaskie łyżki

Wykonanie
Do naczynia wkładam jagody i pokrojonego w plasterki banana, zalewam jogurtem i sokiem z ananasa, dodaje cukier. Miksuję blenderem do całkowitego połączenia. Koktajl podaję schłodzony.
Smacznego :)






A tu jeden z moich krzaczków jagody kamczackiej





Przy okazji zapraszam na mini spacer po moim majowym ogrodzie :)



















Pozdrawiam :)


Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Jadłospis dla Mam

2 komentarze:

  1. pycha! jadłabym! znaczy... piłabym!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, jest pyszny :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń