środa, 3 lutego 2016

Kapusta pekińska z rzodkiewką i kukurydzą. Szybka, smaczna surówka.






Zapraszam na kolejną szybką, smaczną i zdrową surówkę obiadową. Dodatek rzodkiewki sprawia, że najchętniej nazwałabym ją wiosenną. Ale póki co zima w pełni, do wiosny daleko, to chociaż na talerzu niech będzie kolorowo :)

Składniki
- kapusta pekińska
- pęczek rzodkiewek
- mała puszka kukurydzy
-  oliwa z oliwek
- sól, pieprz, zioła dalmatyńskie

Wykonanie
Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miseczki, dodaję odsączona kukurydze i pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki. Doprawiam do smaku solą , pieprzem i dwoma szczyptami ziół dalmatyńskich. Przed podaniem do sałatki dodaję ok. 2-3 łyżek oliwy z oliwek i dokładnie mieszam.
Smacznego :)






4 komentarze:

  1. Uwielbiam :-) moje ulubione są właśnie z kapustą pekińską :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dla mnie porcja bez kukurydzy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co to za zioła dalmatynskie?

    OdpowiedzUsuń
  4. To taka mieszanka przypraw , w jej składzie znajdują się takie przyprawy jak: oregano, bazylia, majeranek, rozmaryn, cząber, tymianek i szałwia.

    OdpowiedzUsuń