piątek, 27 listopada 2015

Sałatka meksykańska z kabanosami. HIT Imprezy.






Sałatka meksykańska u mnie w wersji z kabanosami, to kolejna bardzo smaczna, mało skomplikowana i co najważniejsze szybka w przygotowaniu propozycja na imprezowy stół. Świetnie sprawdzi się na zbliżające się andrzejki, święta czy sylwestra. Polecam :)

Składniki
- 3 długie ulubione kabanosy
- 20 dkg  sera żółtego w kawałku
- papryka czerwona ( lub pół czerwonej i pół zielonej )
- cebula dymka wraz ze szczypiorem
- puszka kukurydzy
- puszka fasolki czerwonej
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz

Wykonanie
Kabanosy kroję w plasterki, paprykę, ser żółty, cebulkę w kostkę, przekładam do miski dodaje odsączoną kukurydze i fasolkę ( fasolę dodatkowo przepłukuję pod zimna woda na sicie). Wszystkie składniki mieszam z 2-3 łyżkami majonezu, na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Sałatkę odstawiam do lodówki na ok. 1 godzinę. Kiedy smaki się przegryzą podaję. Smacznego :)


Sałatki na jesienne wieczory

10 komentarzy:

  1. Wygląda niezwykle smacznie i na pewno tak też smakuje:)

    Pozdrowienia!:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, zrobiłam i wyszło pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Również ją zrobiłam. Pycha! Szybko się ją robi i goście zadowoleni.

    OdpowiedzUsuń
  4. Będę robić. Widać że łatwa do zrobienia. Jakie kabanosy Panie biorą? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie chce dajemy kabanosiki i jest odlot, wedle uznania, ale Henryk Kania dość niezłe robi jak i Tarczyński:) Lubię z czosnyczkiem i papryczką ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszna sałatka <3

    OdpowiedzUsuń