piątek, 6 czerwca 2014

Tosty z jajkiem. Jajko zapiekane w tostach. Szybkie sniadanie.






Jajko zapieczone w chlebie tostowym. Bardzo smaczna, szybka przekąska, błyskawiczne śniadanie, czy kolacja. Polecam :)

Składniki
- chleb tostowy
- jajka ( najlepiej małe )
- zielona cebulka lub szczypiorek
- masło
- domowa wegeta, mielona papryka
- sól, pieprz ( opcjonalnie )

Wykonanie
Rozgrzewamy opiekacz ( zamykany sandwich ). Kromki chleba tostowego smarujemy po zewnętrznej stronie bardzo delikatnie masłem, układamy w opiekaczu, Na każda kromkę wybijamy ostrożnie jajko, posypujemy przyprawami i szczypiorkiem, nakładamy druga kromkę, zamykamy opiekacz i zapiekamy do zrumienienia.
Smacznego :)


7 komentarzy:

  1. Mmm uwielbiam takie szybkie, niby oczywiste (a wcale nie ;p)przepisy. Wyglądają super :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, Są naprawdę pyszne. Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. A to surowe jajka się wykłada? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ervisha, tak surowe, tylko najlepsze są małe jajka, bo jak przyciskamy je drugą kromką i opiekaczem to zawsze coś z nich się uleje białka. Ale to też fajnie, bo mamy po opieczeniu a'la tosty francuskie. Polecam spróbować :) Pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Ja tam rozbijam jedno jajko i rozbełtuje je widelcem w szklance i potem pół na jednego tosta i pół na drugiego :) Pyszne! XD

      Usuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. wow, super pomysł, muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń