niedziela, 15 czerwca 2014
Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem. Smaczne smarowidło na kanapki.
Kolejna smaczna, szybka i łatwa w wykonaniu pasta. Kiedy zwykłe kanapki np. z szynką i serem, czy jajkiem już się nam naprawdę znudzą, warto ją przygotować, zajmuje to naprawdę chwilkę, a wybornie smakuje i dużym i małym :) Polecam :)
Składniki
- jajka 6 szt.
- szynka konserwowa 10- 15 dkg.
- szczypiorek lub zielona cebulka
- majonez
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Jajka gotuję na twardo 10 minut, studzę,obieram, ścieram na tarce o grubszych oczkach, szynkę kroję w cieniutką kosteczkę, szczypiorek siekam. Dodaję 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz, mieszam do całkowitego połączenia.
Odkładam do lodówki, kiedy się schłodzi jest gotowa.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Mniam pycha :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam, pyszna. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń