niedziela, 15 czerwca 2014

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem. Smaczne smarowidło na kanapki.






Kolejna smaczna, szybka i łatwa w wykonaniu pasta. Kiedy zwykłe kanapki np. z szynką i serem, czy jajkiem już się nam naprawdę znudzą, warto ją przygotować, zajmuje to naprawdę chwilkę, a wybornie smakuje i dużym i małym :) Polecam :)

Składniki
- jajka  6 szt.
- szynka konserwowa  10- 15 dkg.
- szczypiorek lub zielona cebulka
- majonez
- domowa wegeta lub sól, ( opcjonalnie pieprz )

Wykonanie
Jajka gotuję na twardo 10 minut, studzę,obieram, ścieram na tarce o grubszych oczkach, szynkę kroję w cieniutką kosteczkę, szczypiorek siekam. Dodaję wegetę, 3-4 łyżki majonezu, mieszam do całkowitego połączenia.
Odkładam do lodówki, kiedy się schłodzi jest gotowa.
Smacznego :)


2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie pasty :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń