środa, 17 stycznia 2018

Marchewka z kapustą pekińską i pomidorkami. Szybka surówka obiadowa.


Zapraszam na smaczną i bardzo prostą w wykonaniu surówkę obiadową. Surówka doskonała do wszelkich rodzajów mięs i ryb. Polecam :)

Składniki
- 2 duże marchewki
- pół mniejszej kapusty pekińskiej
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka rzodkiewek
- zielona cebulka lub szczypiorek
- łyżka śmietany 12 lub 18 %
- łyżka mleka
- sok z cytryny
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach kapustę pekińską szatkuję, pomidorki kroję na połówki, rzodkiewki w ćwiartki, lub plasterki, szczypior siekam. Do warzyw dodaję śmietanę, mleko, sok z cytryny, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam.
Smacznego :)


3 komentarze:

  1. Pyszna surówka, uwielbiam ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie ją robiłam. Zamiast szczypiorku dałam troszkę pora. Super wyszła.

    OdpowiedzUsuń