środa, 29 kwietnia 2015
Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym.
Roladki schabowe zawijane z boczkiem i serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :)
Składniki ( na 6 roladek )
- 6 większych plastrów schabu
- 6 plastrów wędzonego boczku
- 6 plastrów sera żółtego
- czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona
- olej
Wykonanie
Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam wykałaczkami. Tak przygotowane roladki nacieram wszystkimi przyprawami i przekładam na rozgrzaną patelnie polaną niewielką ilością oleju. Roladki obsmażam na większym ogniu ze wszystkich stron do zrumienienia. Zmniejszam ogień, dolewam gorącej, przegotowanej wody tylko tyle aby w połowie przykryła roladki. Mięso duszę pod przykryciem na wolnym ogniu aż do miękkości.
Roladki tym razem podałam z pieczonymi ziemniakami z patelni i surówką z kapusty pekińskiej .
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszny obiadek :-) pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWygląda apetycznie:) pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuń