poniedziałek, 6 kwietnia 2015
Chrzan z jajkiem. Domowy prosty, szybki przepis.
Dziś zapraszam Was na pyszny, bardzo prosty w wykonaniu domowy chrzan z jajkiem. Co prawda Święta już dobiegają końca, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby taki chrzan przygotować sobie na co dzień. Pasuje on doskonale jako dodatek do wszelkich wędlin, kiełbas, mięs pieczonych i gotowanych np. golonka :) U mnie sprawdza się nawet do kiełbas i mięs z grilla... a sezon grillowy już tuż, tuż :) Polecam.
Składniki
- słoiczek tartego chrzanu 170 g.
- 2-3 jajka
- 2-3 łyżeczki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Jajka gotuję na twardo i ścieram na tarce na drobniutkich oczkach, do jajek dodaję odciśnięty chrzan i majonez. Dokładnie mieszam. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem.
Podaje po schłodzeniu w lodówce.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszny do wędlinki! :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł. Lubię chrzan, bardzo zaostrza smak potraw :-)
OdpowiedzUsuń