wtorek, 14 kwietnia 2015

Pasta z brokuła z jajkiem i zieloną cebulką. Pasta brokułowa do pieczywa.






Dziś przygotowałam pastę brokułową. Jeśli lubicie brokuły tak bardzo jak ja to ta pasta jest właśnie dla Was, lekka, zdrowa i bardzo smaczna. Łatwa w przygotowaniu. Ta pasta smakuje najlepiej podana na chrupiących tostach, słonych krakersach, czy chrupkich mini sucharkach. Polecam :)

Składniki
- 1 mały brokuł
- 1-2 jajka
- pęczek zielonej cebulki, lub szczypiorku
- ząbek czosnku
- sól, biały pieprz
- majonez

Wykonanie
Z brokuła oddzielam tylko różyczki i gotuje je w lekko osolonej wodzie do miękkości, studzę. Jajko gotuję na  twardo, studzę, obieram, zielona cebulkę siekam. Ostudzone różyczki brokuła ugniatam widelcem, dodaję do nich starte na tarce jajko, posiekana cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżkę majonezu ( majonez można zastąpić jogurtem naturalnym ). Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam. Pastę podaję schłodzoną. Smacznego :)


Niedocenione Jajko Domowy Wyrób

7 komentarzy:

  1. no to zabieram się do robienia tej pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda wyśmienicie, na pewno ją zrobię w najbliższym czasie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis bardzo mi się podoba. wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasta jest pyszna! Dziękuję za przepis

    OdpowiedzUsuń