środa, 15 marca 2017
Twarożek z rzodkiewką i zieloną cebulką. Pasta śniadaniowa z rzodkiewką.
Wywołuję wiosnę :) Taki twarożek od zawsze kojarzy mi się z wiosną, choć przygotowuję go na śniadanie przez cały rok, to najbardziej smakuje właśnie wiosną, kiedy w ogródku wyrastają już pierwsze rzodkiewki i rośnie młody zielony szczypiorek. Dzisiejszy twarożek jest co prawda wykonany z produktów sklepowych, bo jeszcze za wcześnie na własne, ale właśnie nim, chociaż za oknem szaro, buro i brak słońca, postanowiłam wywołać wiosnę :)
Składniki
- 25 dag sera białego ( twarogu )
- 1 duży pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
- 2-3 łyżki śmietany 12% - 18% lub jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Biały ser przekładam do miseczki i ugniatam widelcem, dodaję do niego utartą na dużych oczkach rzodkiewkę, posiekaną zieloną cebulkę i śmietanę. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mój ulubiony 🙂
OdpowiedzUsuńWiosna na całego 😊 bardzo lubię taki twarożek.
OdpowiedzUsuńUwielbiam twarożki. :-) Pychotka :-)
OdpowiedzUsuńpysznosci <3
OdpowiedzUsuńhttp://czynnikipierwsze.com/
uwielbiam wszystkie pasty:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie mi przypomniałaś, że muszę posiać rzodkiewkę. Bardzo lubię takie pasty :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie śniadania 😍
OdpowiedzUsuńNajlepszy pomysł na śniadanie!
OdpowiedzUsuń