wtorek, 28 marca 2017
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej z pomidorem w śmietanie.
W ten piękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :)
Składniki
- mała kapusta pekińska
- 2 pomidory
- kilka rzodkiewek
- 0,5 czerwonej cebuli
- zielona cebulka lub szczypiorek
- 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18%
- 1 łyżka mleka
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Kapustę szatkuję, pomidory kroję w kostkę, rzodkiewki w plasterki, cebulki w drobną kosteczkę. Warzywa przekładam do miski, dodaję śmietanę, mleko, dokładnie mieszam, Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo apetyczna surówka :-) Lubię takie :-)
OdpowiedzUsuńRobię podobną z winegretem :)
OdpowiedzUsuńtakie suróweczki lubię
OdpowiedzUsuńPyszna suróweczka :-)
OdpowiedzUsuń