Dziś zapraszam was na bardzo smaczną i prostą w wykonaniu pastę na kanapki. Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i zieloną cebulką to wyśmienita propozycja nie tylko na śniadanie. Świetnie sprawdzi się też na kolację czy lekki lunch. Polecam :)
Składniki
- 250 gram sera białego w kostce ( twarogu )
- 5-6 rzodkiewek
- 2-3 mniejsze ogórki konserwowe
- kilka gałązek zielonej cebulki
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- śmietana 18% ( opcjonalnie )
Wykonanie
Ser biały ugniatam widelcem na papkę, rzodkiewkę i ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach, zieloną cebulkę kroję drobno, czosnek przeciskam przez praskę. Dodaję sól i pieprz do smaku. Pastę dokładnie mieszam, w razie potrzeby dodaję łyżkę lub dwie śmietany.
Smacznego :)
Bardzo lubię wszelkie pasty twarogowe. Te domowe nie tylko najlepiej smakują, ale i są najzdrowsze! Ostatnio mam fazę na pastę z szprotem wędzonym :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię ze szprotkami🙂. Dawno nie robiłam, muszę zrobić.
UsuńBardzo lubię kanapki z taką pastą ��
OdpowiedzUsuńbardzo lubię:) pycha:D
OdpowiedzUsuńDziękuję 🙂
UsuńPyszne połączenie.
OdpowiedzUsuńDziękuję 🙂
UsuńIdealny na śniadanie, trochę jak wiosenny twarożek :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, ten ogórek trochę podkręca smak
UsuńMoje ulubione połączenie :)
OdpowiedzUsuńMiło mi 🙂
UsuńA ja ostatnio mam tak ubogie pomysły odnośnie sniadań i kolacji, że w ogóle z głowy wyleciało mi się, że przecież takie twarożki też można zrobić :P hehehhe
OdpowiedzUsuńjutro będzie na kolację :)
Fajnie 🙂
UsuńPasty z twarożku są genialne, i na lato i w zimę. Tylko trzeba znaleźć dobry ser, bo nie wszystkie niestety nadają się do takich past.
OdpowiedzUsuńbardzo popularne, jednak nie mój smak, twarożek lubię tylko na słodko :D
OdpowiedzUsuńNIe tylko na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńIdealna pasta na śniadanie ;)
OdpowiedzUsuń