piątek, 6 czerwca 2014
Tosty z jajkiem. Jajko zapiekane w tostach. Szybkie sniadanie.
Jajko zapieczone w chlebie tostowym. Bardzo smaczna, szybka przekąska, błyskawiczne śniadanie, czy kolacja. Polecam :)
Składniki
- chleb tostowy
- jajka ( najlepiej małe )
- zielona cebulka lub szczypiorek
- masło
- domowa wegeta, mielona papryka
- sól, pieprz ( opcjonalnie )
Wykonanie
Rozgrzewamy opiekacz ( zamykany sandwich ). Kromki chleba tostowego smarujemy po zewnętrznej stronie bardzo delikatnie masłem, układamy w opiekaczu, Na każda kromkę wybijamy ostrożnie jajko, posypujemy przyprawami i szczypiorkiem, nakładamy druga kromkę, zamykamy opiekacz i zapiekamy do zrumienienia.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmm uwielbiam takie szybkie, niby oczywiste (a wcale nie ;p)przepisy. Wyglądają super :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, Są naprawdę pyszne. Pozdrawiam :)
UsuńA to surowe jajka się wykłada? :)
OdpowiedzUsuńErvisha, tak surowe, tylko najlepsze są małe jajka, bo jak przyciskamy je drugą kromką i opiekaczem to zawsze coś z nich się uleje białka. Ale to też fajnie, bo mamy po opieczeniu a'la tosty francuskie. Polecam spróbować :) Pozdrawiam :)
UsuńJa tam rozbijam jedno jajko i rozbełtuje je widelcem w szklance i potem pół na jednego tosta i pół na drugiego :) Pyszne! XD
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńwow, super pomysł, muszę spróbować :D
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, ale osobiście wolę lekkie śniadania i fajnie w moim przypadku sprawdzają się różnego rodzaju koktajle. Nie dość, że szybkie w przygotowaniu, to jakże smaczne i zdrowe przede wszystkim ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tosty! To świetny sposób na zastąpienie nudnym, zwykłych kanapek ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł - musze koniecznie spróbować 🥪
OdpowiedzUsuń.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)