środa, 26 marca 2014
kapusta pekińska- najprostsza, smaczna surówka
Najprostsza, najszybsza, smaczna, a zarazem bardzo łagodna surówka obiadowa z kapusty pekińskiej. Nawet dzieci nią nie gardzą i dokładają sobie i zajadają ze smakiem :)
Składniki
- kapusta pekińska
- marchewka
- jabłko
- ocet winny, cukier, sól, oliwa z oliwek.
Wykonanie
Kapustę przekrawam na pół i drobno szatkuję, marchewkę trę na drobnych oczkach tarki, jabłko na grubych. Wszystko mieszam w miseczce.Dodaję szczyptę cukru, szczyptę soli, polewam kilkoma kroplami octu winnego i oliwy z oliwek. Mieszam. Odstawiam w chłodne miejsce co najmniej na 20 minut, aby składniki się przegryzły.
Pasuje praktycznie o każdego mięsnego obiadu, a także na grilla.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz