poniedziałek, 24 marca 2014
Grillowana gyrosowa pierś z kurczaka.
Smaczna soczysta pierś, w gyrosowej marynacie. Doskonała do sałatek i dań obiadowych.
U mnie podana z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z pekinki :)
Składniki
- duża podwójna pierś z kurczaka
Marynata
- czosnek granulowany 2 łyżeczki
- przyprawa kebab-gyros 2 łyżki
- ocet winny kilka kropel
- olej 2 łyzki
Wykonanie
Pierś dokładnie myje i odcinam zbędne części ( tłuszczyk, żyłki ) Następnie odcinam polędwiczki i przekrawam je na pół, każdą z piersi tez kroję wzdłuż na dwa kawałki.
Do miseczki daję olej posypuję go czosnkiem i przyprawa gyrosową,dodaję kilka kropli octu winnego i mieszam. Do tak przygotowanej marynaty wkładam pokrojone piersi i odstawiam do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Patelnie grillowa dobrze nagrzewam, smaruję delikatnie marynatą, układam piersi i griluję kilka minut z obu stron.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz