wtorek, 25 marca 2014
Grzanki czosnkowe do zupy, sałatki
Grzanki, kto nie lubi grzanek?
Chrupiące, aromatyczne, superowy dodatek do gęstej zupy i sałatek.
Składniki
- bagietka, lub wek
- masło ok.1/4 kostki
- czosnek 2 duże lub 3 małe ząbki.
Wykonanie
Bagietkę lub weka kroje na cienkie kromeczki, smaruje masłem roztartym z czosnkiem.Staram sie dość mocno wcierac w kromeczki masełko, następnie kromeczki kroję na drobne kwadraty. Patelnię lub rondelek teflonowy rozgrzewam, wrzucam bułeczkę i na wolnym ogniu obsuszam do lekkiego zrumienienia.
Gotowe.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetny pomysł:) idealne do zupy kremowej:)
OdpowiedzUsuńNo właśnie, kremowej, a ja podałam je do grochówki i wyszło doskonale :)
OdpowiedzUsuń