niedziela, 28 grudnia 2014

Pomidory z serem feta i bazylią. Szybka imprezowa przekąska.







Kolejna błyskawiczna przekąska, przy tym bardzo smaczna, idealna na przykład na zbliżającego się Sylwestra :) Polecam.

Składniki
- pomidory
- ser feta
- bazylia
- pieprz cytrynowy
- sól morska gruboziarnista

Wykonanie.
Pomidory i ser feta kroję w grubsze plastry, układam naprzemiennie na talerzyku, przyozdabiam porwaną na mniejsze kawałki bazylią, posypuję cytrynowym pieprzem i odrobiną soli gruboziarnistej. Gotowe, smacznego :)



Przekąski Sylwestrowe Lekkie Święta Lekkie niskokaloryczne Święta oraz Sylwester

4 komentarze:

  1. Świetnie wygląda i dobrze smakuje. Często robię podobne połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wygląda, ja robię tak, że kroję pomidory, polewam je samodzielnie zrobionym sosem czosnkowym i na to starty żółty ser :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie też robię pomidorki z serem i sosem czosnkowym, przepis jest już na blogu :) http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/pomidory-czosnkowe-ulubiona-przekaska.html
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Pomidory z serem to dosyć typowe połączenie, ale podoba mi się ten przepis ;)

    OdpowiedzUsuń