niedziela, 28 grudnia 2014
Pomidory z serem feta i bazylią. Szybka imprezowa przekąska.
Kolejna błyskawiczna przekąska, przy tym bardzo smaczna, idealna na przykład na zbliżającego się Sylwestra :) Polecam.
Składniki
- pomidory
- ser feta
- bazylia
- pieprz cytrynowy
- sól morska gruboziarnista
Wykonanie.
Pomidory i ser feta kroję w grubsze plastry, układam naprzemiennie na talerzyku, przyozdabiam porwaną na mniejsze kawałki bazylią, posypuję cytrynowym pieprzem i odrobiną soli gruboziarnistej. Gotowe, smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetnie wygląda i dobrze smakuje. Często robię podobne połączenia :)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda, ja robię tak, że kroję pomidory, polewam je samodzielnie zrobionym sosem czosnkowym i na to starty żółty ser :)
OdpowiedzUsuńDokładnie też robię pomidorki z serem i sosem czosnkowym, przepis jest już na blogu :) http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/pomidory-czosnkowe-ulubiona-przekaska.html
UsuńPozdrawiam :)
Pomidory z serem to dosyć typowe połączenie, ale podoba mi się ten przepis ;)
OdpowiedzUsuń