Tartinki - mini kanapeczki z dodatkiem łososia, sera pleśniowego i kawioru to świetna bardzo wytworna, wyborna w smaku przystawka, przekąska "na jeden kęs" . Idealna na wszelakie imprezy, przyjęcia, bankiety, doskonała na zbliżającą się noc sylwestrową. Przygotowanie takich kanapeczek zajmuje dosłownie chwilkę a są prawdziwym hitem. Polecam :)
Składniki
- bagietka
- wędzony łosoś
- ser pleśniowy lazur
- kawior czerwony lub czarny
- masło
Wykonanie
Bagietkę kroję na cieniutkie kromeczki, delikatnie smaruję masłem, układam na każdej kawałek łososia, kosteczkę sera i kleks kawioru. Tartinki układam na liściach sałaty.
Smacznego :)
brzmi pyszne!
OdpowiedzUsuńI takie są... pyszne... zapraszam do skosztowania :)
OdpowiedzUsuńBędę robić takie tartinki na sylwestra, zobaczymy czy znajomi będą zadowoleni :) Wyglądają bardzo apetycznie, odpowiednio wyeksponowane na pewno zachwycą! Mam zamiar podać je na
OdpowiedzUsuńeleganckim, ozdobnym półmisku, na który położę jeszcze ozdobną białą serwetkę :)
Pozdrawiam i życzę udanej imprezy sylwestrowej!