poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Kapusta pekińska z pomidorami i cebulką. Szybka surówka na grilla i do obiadu.






Kolejna bardzo smaczna i bardzo szybka surówka, doskonała na grilla i do obiadu. Powstała "z potrzeby chwili" :) Obiad prawie dochodzi, a lodówce, z dostępnych warzyw tylko pekinka, pomidory i cebulka, parę oliwek. I powiem szczerze, będę do niej wracać, bo bardzo wszystkim zasmakowała. Polecam :)

Składniki
- kapusta pekińska ( średnia główka, lub pół dużej
- pomidory 2 szt.
- młoda cebulka, ( u mnie biała część, ale można dodać również zieloną)
- kilka zielonych oliwek z papryczką
- domowa wegeta
- pomidory suszone z bazylią ( przyprawa w proszku )
- oliwa z oliwek

Wykonanie
Kapustę pekińską szatkuję na średniej wielkości kawałki, przekładam do miski, dodaję do niej sparzone, obrane, pokrojone w większą kostkę pomidory, cebulkę pokrojoną w cieniutkie pół lub ćwierćplasterki.
Całość posypuję wegetą i suszonymi pomidorami z bazylią. Odstawiam na ok.0,5 godziny. Przed podaniem polewam oliwą z oliwek i mieszam. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz