sobota, 23 czerwca 2018
Kolorowa surówka z jarmużu i mozzarelli.
Bardzo smaczna, super zdrowa, wiosenna surówka z jarmużu. Doskonała do obiadu, na grilla a także
jako sałatka pudełkowa do pracy czy szkoły. Polecam :)
Składniki
- dwie garści świeżego jarmużu
- pół czerwonej papryki
- pomidor
- zielony ogórek
- kilka mini kulek mozzarelli
- saszetka dressingu włoskiego beztłuszczowego Folwark
Wykonanie
Jarmuż opłukałam i poszarpałam na kawałki, pomidora sparzyłam, obrałam ze skórki, pozbawiłam pestek i pokroiłam w paseczki, tak samo paprykę i zielonego ogórka. Dodałam kilka kulek mozzarelli. Przed podaniem surówkę polałam dressingiem i delikatnie wymieszałam.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo apetycznie wygląda :) Zjadłabym porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńPychotka. Lubię gotowe dresingi, nie trzeba samemu wymyślać :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda ta sałatka, chętnie bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna sałatka 😍
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie☺
OdpowiedzUsuńsuper przepis u nas jutro będę go testować
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie... :)
OdpowiedzUsuńJarmuż bardzo lubię. Akurat mam w domu wielką miskę młodego jarmużu przywiezionego z ogródka Mamy. Chętnie zrobię sobie podobną sałatkę :)
OdpowiedzUsuńŚwietna na lato, czy do grilla ;-)
OdpowiedzUsuńhttps://bitasmietanka.blogspot.com