wtorek, 10 marca 2015
Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem.
Takie faszerowane jajeczka to szybka przekąska-przystawka imprezowa a jednocześnie doskonała propozycja na śniadanie wielkanocne. Ja osobiście nie przepadam za typową pastą z tuńczyka wymieszaną z tylko żółtkiem, więc swoją pastę postanowiłam nieco urozmaicić i dodałam do niej maleńkiego korniszona i łyżeczkę keczupu.... niby nic a zmienia smak. Wyszło naprawdę smacznie...Polecam spróbować :)
Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym
- 1 malutki korniszon ( może być ogórek konserwowy )
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka keczupu ( pikantny lub łagodny w/g gustu)
- sol, pieprz
Wykonanie
Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję odsączonego z zalewy tuńczyka, łyżkę majonezu, łyżeczkę keczupu, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. Następnie do powstałej pasty dodaję bardzo drobniutko pokrojonego korniszona. Jeszcze raz wszystko mieszam i powstałym farszem nadziewam białka jajek.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Robię podobnie, ale z inną rybką :-)
OdpowiedzUsuńZ rybką jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńZatem polecam spróbować :) Pozdrawiam
UsuńPyszne nadzienie!
OdpowiedzUsuń