poniedziałek, 1 września 2014
Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą.
Bardzo proste, szybkie w przygotowaniu danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :)
Polecam :)
Składniki
- fasolka szparagowa
- masło
- bułka tarta
- sól
- czosnek mielony
Wykonanie
Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam. Gotuje w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mielonego czosnku. Kiedy zmięknie odcedzam.
W rondelku rozpuszczam masło, dodaje do niego bułkę tartą i chwilę zapiekam (aż się zrumieni ).
Fasolkę wykładam na talerz i polewam zrumieniona bułeczką. Podaję na ciepło.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam ją i potrafię zjeść takiej fasolki naprawdę sporo.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Ja też, a pomyśleć, że kiedyś jej nie znosiłam :) Dziękuję za zaproszenie i pozdrawiam :)
Usuń