poniedziałek, 1 września 2014

Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą.






Bardzo proste, szybkie w przygotowaniu danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :)
Polecam :)

Składniki
- fasolka szparagowa
- masło
- bułka tarta
- sól
- czosnek mielony

Wykonanie
Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam. Gotuje w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mielonego czosnku. Kiedy zmięknie odcedzam.
W rondelku rozpuszczam masło, dodaje do niego bułkę tartą i chwilę zapiekam (aż się zrumieni ).
Fasolkę wykładam na talerz i polewam zrumieniona bułeczką. Podaję na ciepło.
Smacznego :)



2 komentarze:

  1. Uwielbiam ją i potrafię zjeść takiej fasolki naprawdę sporo.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też, a pomyśleć, że kiedyś jej nie znosiłam :) Dziękuję za zaproszenie i pozdrawiam :)

      Usuń