Mizeria.U mnie bardzo prosta i delikatna.Bez dodatku pieprzu,cukru i innych przypraw czy ziół. Z minimalną ilością soli. Czuć smak ogórka i śmietany i myslę,że nie potrzeba nic więcej.
Składniki
- ogórek zielony 2 szt.
- śmietana ok.2 łyżki
- sól
Wykonanie
Ogórki obieram i szatkuje w cieniutkie plasterki, posypuję delikatnie solą i mieszam. Odstawiam na jakieś pół godzinki. Powstały sok z ogórków odlewam a ogórki zalewam śmietaną. Mieszam i gotowe.
Smacznego :)
plus sok z cytryny i cukier= mizeria idealna
OdpowiedzUsuńNo właśnie nie..., dla mnie taka mizeria jest idealna, jaką podałam w przepisie, nie wyobrażam sobie dodania cytryny i cukru. To już nie to samo :) Ale są różne smaczki, skosztuj mojej. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńco to za mizeria bez kwasku cytrynowego bądź kilku kropel octu i dużej ilości cebuli..
OdpowiedzUsuńPrzepyszna, idealna, naturalna, czuć smak ogórka i śmietany. Z dodatkiem kwasku, octu i cebuli - to już dla mnie nie mizeria tylko sałatka z ogórków. Pozdrawiam :)
UsuńZgadzam się w 100% że to właśnie jest idealna mizeria! Nie znoszę kiedy ktoś podaje mizerię z sokiem z cytryny, octem czy cukrem (o innych dodatkach nie wspominając). Klasyka broni się sama i nie trzeba jej ulepszać :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog i ciekawe przepisy ;) Zapraszam też do mnie na http://patigotuje.pl ;)
Bardzo się cieszę,bo myślałam, że to tylko ja tak mam :) Dziękuję, zajrzę na pewno :)
UsuńJa lubię dodać troszkę koperku zielonego i nic więcej prócz tego co Ty
UsuńO tak koperek też dodaję, ale tylko świeży :)
UsuńNie odlewać wody po posoleniu. Dodać śmietanę i jeść.
OdpowiedzUsuń