Strony
▼
piątek, 31 maja 2019
Grillowane faszerowane pieczarki.
Ostatnim hitem na grillu są u mnie właśnie te pieczarki. Mało skomplikowane w przygotowaniu, stanowią doskonały dodatek do pieczonych mięs, czy warzyw. Miękkie i soczyste w środku z gorącym ciagnącym się farszem serowym, smakują i dużym i małym :) Polecam :)
Składniki
- pieczarki ( najlepiej jak największe )
- ser żółty ( daje goudę )
- masło ( miękkie, wcześniej wyjęte z lodówki )
- zielenina ( może być pietruszka, kiełki, bądź szczypiorek )
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Pieczarki myję, osuszam, wyjmuje nóżki. Zieleninę siekam. Nóżki ścieram na tarce o dużych oczkach. Do startych nóżek dodaję tyle samo objętościowo startego sera żółtego i zieleninę. Dodaję masło, nie za dużo tak aby składniki się ładnie połączyły. Widelcem całość ugniatam na pastę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Przy pomocy łyżeczki kapelusze pieczarek napełniam, ugniatając dość moćno powstałym farszem. Nafaszerowane pieczarki grilluję na średnio rozgrzanym grillu, na tacce aluminiowej około 20-30 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Kiedy ser się rozpuści, a pieczarki nabiorą koloru, są gotowe.
Smacznego :)
Ależ pięknie się upiekły.
OdpowiedzUsuńSuper, wyglądają niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńapetyczne:)
OdpowiedzUsuńwyglądają niezwykle apetycznie
OdpowiedzUsuń