Strony

wtorek, 25 kwietnia 2017

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym.


Zapraszam na kolejną odsłonę surówki obiadowej z kapusty pekińskiej. Tym razem z sosem czosnkowym. Tą wersję, zresztą bardzo smaczną polecam do pieczonych, smażonych czy grillowanych mięs, zwłaszcza drobiu :)

Składniki
- mała kapusta pekińska ( lub połówka większej )
- duża marchewka
- kilka gałązek zielonej cebulki lub szczypiorku
- saszetka sosu czosnkowego z ziołami włoskimi Fanex
- sól do smaku

Wykonanie
Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miseczki, do kapusty dodaję utartą na grubych oczkach tarki marchewkę i posiekana cebulkę. Doprawiam do smaku solą, polewam sosem czosnkowym. Surówkę dokładnie mieszam, podaję schłodzoną.
Smacznego :)



4 komentarze: