wtorek, 15 grudnia 2015
Sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym i jabłkiem.
Dziś zapraszam na kolejną smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę. Sałatka bardzo delikatna w smaku aczkolwiek treściwa. Można ją dowolnie modyfikować zarówno pod względem składników jak i przypraw. Naszą sałatkę przygotowałam wspólnie z córką i uznałyśmy, że taki smak nam właśnie odpowiada. Polecam spróbować :)
- 100 gram ryżu ( 1 woreczek )
- 2 wędzone udka z kurczaka
- 1 mała cebula czerwona
- mała puszka kukurydzy
- 1 jabłko najlepiej kwaskowe
- szczypiorek lub zielona cebulka
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Wykonanie
Ryż gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i studzę. Mięso z udek kurczaka oddzielam od kości i skóry i kroje w kostkę. Przekładam wraz z wystudzonym ryżem do miski. Dodaje pokrojone w kostkę jabłko, cebulę, cebulkę, odsączoną kukurydzę i 2-3 łyżki majonezu. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam i odstawiam na ok. godzinkę do przegryzienia.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo fajna sałatka :-)
OdpowiedzUsuńPewnie smaczna wyprubuje
OdpowiedzUsuń