Doskonały kompot na upalne lato .Oba składniki rabarbar i jagoda kamczacka są w smaku kwaskowe. Nie obędzie się bez dodania cukru. Nie nic nie szkodzi, ja nie dodaje go wiele, tylko tyle aby nie był cierpki.
Po schłodzeniu w lodówce,smakuje wybornie :)
Składniki
- rabarbar trzy duże laski
- jagoda kamczacka spora garść
- cukier ok. 3 łyżki
- woda 2 litry
Wykonanie
Rabarbar obieram, kroję w plasterki, wkładam do garnka, dodaję opłukane jagody kamczackie, zalewam dwoma litrami wody. Jak się zagotuje, dodaje trzy łyżki cukru ( można więcej ) Mieszam i gotuję ok.10 minut. Schładzam i podaję :) Smacznego :)
Oto dzisiejsze plony :)
I dzisiejsze kompociki. My lubimy nie przecedzone z miąższem : Polecam :)
Fajnie być pierwszym obserwatorem bloga :) Zapraszam do udziału w konkursie:
OdpowiedzUsuńhttp://www.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html
Dziękuję bardzo mi miło :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńFajny kompocik, nie mam rabarbaru i zrobiłam tylko z jagody kamczackiej, ale z rabarbarem też kiedyś ugotuję.
OdpowiedzUsuń