Strony

niedziela, 25 maja 2014

Rabarbar + jagoda kamczacka. Szybki orzeźwiający kompot.






Doskonały kompot na upalne lato .Oba składniki rabarbar i jagoda kamczacka są w smaku kwaskowe. Nie obędzie się bez dodania cukru. Nie nic nie szkodzi, ja nie dodaje go wiele, tylko tyle aby nie był cierpki.
Po schłodzeniu w lodówce,smakuje wybornie :)

Składniki
- rabarbar trzy duże laski
- jagoda kamczacka spora garść
- cukier ok. 3 łyżki
- woda 2 litry

Wykonanie
Rabarbar obieram, kroję w plasterki, wkładam do garnka, dodaję opłukane jagody kamczackie, zalewam dwoma litrami wody. Jak się zagotuje, dodaje trzy łyżki cukru ( można więcej ) Mieszam i gotuję ok.10 minut. Schładzam i podaję :) Smacznego :)

Oto dzisiejsze plony :)








I dzisiejsze kompociki. My lubimy nie przecedzone z miąższem : Polecam :)



Rabarbalove Rabarbarowa rewolucja

3 komentarze:

  1. Fajnie być pierwszym obserwatorem bloga :) Zapraszam do udziału w konkursie:

    http://www.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję bardzo mi miło :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny kompocik, nie mam rabarbaru i zrobiłam tylko z jagody kamczackiej, ale z rabarbarem też kiedyś ugotuję.

    OdpowiedzUsuń