Kapuśniak na szybko. Okazało się, że nawet kapuśniak można ugotować błyskawicznie jak tylko się zrobi odpowiedni przegląd lodówki.
Kompletnie nie miałam dziś pomysłu na obiad.Otwarłam lodówkę i znalazłam tam dwa litrowe słoiki wywaru mięsnego, pół słoja kapusty kiszonej, kawałek kiełbasy, boczku i trochę warzyw. I powiem szczerze wyszła znakomita zupka, syta i pożywna. Obiad jednodaniowy.
Składniki
- wywar mięsny 2 litry
- kapusta kiszona 30 dkg.
- kiełbasa cienka
- boczek wędzony 15 dkg.
- marchewka, pietruszka, kawałek selera,
- majeranek,kminek mielony
- listek laurowy,ziele angielskie
Wykonanie
Wywar zagotowałam, dodałam do niego warzywa, kiełbasę i boczek. Kiedy warzywa zmiękły,dodałam drobno pokrojoną kapustę kiszoną i wszystkie przyprawy. Po ok. 30 minutach zupka była gotowa.
Podałam z ziemniakami i pokrojoną kiełbasą z boczkiem.
Smacznego :)
Czyli kapuśniak i kwasnica to jedno i to samo?
OdpowiedzUsuńW/g mnie raczej to samo :)
Usuń